Natuurlijk. Bestemmingen voor excursies. Belevenissen in de Vitalwelt.

Zeven plaatsen. De veelzijdigheid van de Vitalwelt.

Ontdek de vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach 365 dagen per jaar: onze talrijke excursiebestemmingen zorgen in elk jaargetijde voor spannende belevenissen op het land, in het water, bergop en bergaf in de Vitalwelt. Geen alledaags leven, alleen maar plezier en genot.

Natuurlijk. Waterpret.

Beweging & natuurbeleving

Op de belevenisberg Luisenhöhe in Haag am Hausruck ontmoeten beweging en natuur elkaar. Ontdek de schoonheid van de Hausruck met fantastische uitzichten, leer je vijf zintuigen kennen of bewijs je vaardigheden in het hoge touwenparcours in het bos.

Dierentuin Schmiding en Aquazoo

Er zijn maar weinig dierentuinen waar bezoekers de dieren van zo dichtbij kunnen beleven als in Schmiding Zoo. Van elegante giraffen en Siberische tijgers tot gieren in het walk-in roofvogelverblijf en de enige gorilla's van Oostenrijk, deze dierentuin heeft voor elk wat wils.
Zeeliefhebbers komen aan hun trekken in de Aquazoo. In het enorme zeeaquarium kun je rifhaaien, een gigantische zeeschildpad en vele andere vissen zoals anemoonvissen en zeeduivels tegenkomen.

Beestachtig leuk!

Kleine dieren aaien & tractorenparcours voor kinderen

Themapark met bijenkorven, snacktuin & vogelvolière

Ontdek het unieke park met waterpartijen, meditatietuin, waterlelievijver, bijzondere rozentuin, doolhof en fantastische avontuurlijke speeltuinen.

Culturele diversiteit & muziek zomer

De Internationale Muziekzomer van Bad Schallerbach brengt al meer dan 25 jaar gasten en plaatselijke bewoners in vervoering. Het festival voor tijdloos elegante cultuur vindt plaats van maart tot december onder leiding van Peter Gillmayr.

Het uitgebreide programma omvat nieuw geïnterpreteerde volksmuziek, klassieke muziek, jazz en cabaret. Internationale sterren, cabaretiers en lokale publiekslievelingen kun je live meemaken in de vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach.

Kasteel Parz is een van de belangrijkste renaissancegebouwen in Opper-Oostenrijk. Bezoek de belangrijkste frescowand ten noorden van de Alpen en de indrukwekkende renaissancetuin.

In de Parz Castle Gallery in de waterburcht van Parz worden regelmatig tentoonstellingen gehouden van lokale en internationale kunstenaars.

Tentoonstellingen over de vroegere bruinkoolwinning, het plattelandsleven van onze voorouders, boerenoorlogen en Napoleon.

Inzicht in de volkscultuur en geschiedenis van Wallern en verzameling van de overgebleven culturele artefacten van het platteland.

Wetenschap & technologie tentoonstelling in het hands-on museum met meer dan 150 hands-on stations op 3.000 m².

Mens - Wie ben je? Waar kom je vandaan? Waar ga je naartoe?

Het Schmiding Evolutiemuseum brengt de evolutie van de mens en zijn culturen tot leven voor jong en oud. Ga met ons mee op een spannende reis door ruimte en tijd en ontdek grassavannes, bergketens, steppen, wilde dieren, kunst, riten en religies op een prachtig tastbare manier.

De reis door de evolutie biedt gezinnen en liefhebbers van kunst en cultuur een spannend inzicht in de geschiedenis van onze wereld en maakt evolutie tastbaar!

De Vitalwelt gastenkaart: één kaart - veel kortingen

Met de Vitalwelt gastenkaart haal je het hele jaar door meer uit je dag. Als gast van onze vakantieregio ontvang je de gastenkaart gratis.

Actief in de natuur of liever ontspannen in de spa? Begeleide fietstocht of cultureel programma? In de vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach heb je elke dag een nieuwe keuze - en profiteer je van allerlei voordelen.