© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Samen zwemmen in de buitenruimte van het Eurothermen Resort Bad Schallerbach.
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Samen zwemmen in de buitenruimte van het Eurothermen Resort Bad Schallerbach.
Een vrouw en een man zwemmen achter elkaar in het water van het buitenzwembad van het EurothermenResort Bad Schallerbach, met het glazen cabriodak van de thermen Tropicana op de achtergrond.

Grieskirchen

Grieskirchen, Oberösterreich, Österreich
De districtshoofdstad met flair! Grieskirchen is gegroeid uit oude tradities en is nu al meer dan 400 jaar een stad met 5.000 inwoners en wereldwijd succesvolle bedrijven.

Culturele diversiteit

Het pittoreske stadscentrum met zijn onder monumentenzorg vallende herenhuizen, kleurrijke gevels, goed gesorteerde winkels, ruime stiltezones en pleinen nodigt uit tot slenteren en vertoeven. Sinds 2010 zweeft boven de daken van Grieskirchen een 1.600 m² groot net van kunstenares Maria Treml. Dit net staat symbool voor netwerken en saamhorigheid.
Kasteel Parz maakt indruk met zijn unieke fresco-muur en renaissancetuin.

Momenten van genot

De gastronomie in Grieskirchen biedt voor elk wat wils - van gezellige koffiehuizen tot traditionele herbergen en van trendy eetgelegenheden tot bekroonde restaurants. Niet alleen cider speelt een belangrijke rol in de vakantieregio, maar ook bier. In de brouwerij van Grieskirchen kun je tijdens de rondleiding door de brouwerij spannende inzichten krijgen in het dagelijkse brouwen en de productie, gevolgd door een proeverij van verschillende bierspecialiteiten.

24h fietsmarathon

De 24h Grieskirchen Fietsmarathon vindt altijd plaats in het eerste weekend van juli. Het 21,5 km lange circuit voert door het charmante heuvellandschap van de vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach. Het doel is om binnen 24 uur zoveel mogelijk rondes af te leggen, alleen of in teamverband.

Contact & service


Grieskirchen
Stadtgemeindeamt Grieskirchen
Stadtplatz 9
4710 Grieskirchen

Telefoon +43 43 62255
Fax +43 7248 62255 - 39
E-Mail rathaus@grieskirchen.at
Web www.grieskirchen.at
https://www.grieskirchen.at

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA